+36306818121 info@bsitszerviz.hu

Rocketbook, a kifogyhatatlan lapokkal rendelkező okos jegyzetfüzet

feb 10, 2022

Rengeteget jegyzetelsz a munkahelyeden vagy az iskolában, egyetemen, de a digitális térben töltöd a legtöbb idődet? Akkor a címben szereplő Rocketbook-ok gyártója Neked fogalmazta meg az alábbi mondatot: “Életed utolsó jegyzetfüzete” – és ezt nem is lehetett volna ötletesebben megfogalmazni.

De mit is kell tudni a Rocketbook-okról? Egy a – lapokon található – QR kód segítségével gyakorlatilag 1 kattintással feltöltheted bármelyik nagyobb tárhelyszolgáltató (Google Drive, Dropbox, Evernote, OneNote, Slack, iCloud, email fiókok) felhőjébe a füzetbe írt jegyzeteidet. Mappába rendezve, átlátható elnevezéssel, egyszerűen, gyorsan és visszakövethetően. Ehhez egy ingyenes applikációt kell csupán letöltened az Android Google Play vagy az Apple App Store-jából.

Rendben, ezt sokkal lassabban egy telefonnal is meg tudjuk tenni bármelyik hagyományos jegyzetfüzet segítségével, ebben még nincs semmi különleges. Ami egyedivé teszi a Rocketbook okos jegyzetfüzeteket, hogy a lapjai egy nedves, mikroszálas törlőkendő segítségével lemoshatók, így a vízhatlan lapok végtelen számú alkalommal újraírhatók vízbázisú toll vagy kiemelő segítségével.

Ráadásul a Rocketbook több mint egy “kockásfüzet”: naptár, projekt- és feladatkezelő, rajz- és jegyzettömb is egyben, de to-do list vezetésére, tervezésre is tökéletesen alkalmas.

Tesztünk alanya a Rocketbook Fusion kiadása, ami 42 darab, 7 különböző fajta lapot tartalmaz. Ahogy kinyitjuk a füzetet rögtön az első oldalon a különböző projektjeinket tudjuk feljegyzetelni, összesen ebből is 7db-ot, amit különböző, rajzolt ikonok segítségével tudunk megkülönböztetni egymástól. Ezek még később fontos funkciót fognak betölteni. A második oldalon találjuk a feladatkezelésre alkalmas oldalt: meg tudjuk nevezni az adott projektet, a hozzá tartozó feladatot, mikorra kell vele elkészülnünk, mennyi időbe telik a feladat elvégzése és a végére egy rövid jegyzetet is írhatunk.

Ezt követi két fajta naptár, a Rocketbook okos füzet tulajdonosára bízva, hogy melyik használata átláthatóbb számára. A dátumokat és a napokat mi magunk írhatjuk be, így mind a 12 hónap esetében alkalmazhatók.

Az okos naptárakat követően jön egy, a célokat, eredményeket, terveket és visszacsatolásokat tartalmazó oldal. Ezután találhatunk 18db pontozott és 9db vonalas oldalt is, amiket szinte bármire használhatunk. A cikk végén mutatunk is pár hasznos tippet és trükköt, amivel a legtöbbet hozhatod ki a Rocketbook-odból.

Pár szó az applikációról: Ahogy feljebb említettük a Rocketbook saját, ingyenes applikációját az Android Google Play vagy az Apple App Store-jából tölthetjük le. Egy könnyen érthető és átlátható súgó segítségével bemutatja az applikáció teljes működését. 

A Rocketbook első oldalán található ikonok segítségével egy előre meghatározott mappába tölthetjük fel a bescannelt lapokat. Az ikonokat különböző felhőszolgáltatókhoz is rendelhetjük, így egyszerre több platformot is használhatunk. 

Ami nekünk a legjobban tetszett, hogy az angol ABC betűit képes felismerni a Rocketbook applikáció, így aki szépen ír, az könnyen visszakereshet a jegyzeteiben egy-egy beírt szó segítségével. Ettől függetlenül természetesen – más tulajdonságai miatt – orvosoknak is nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a Rocketbookokat. 

Másik kedvenc tulajdonságunk a “Smart Listing” funkció volt. Ennek segítségével a füzetbe írt checklistünket vihetjük fel virtuális formába. Az “Explore” fül segítségével a Rocketbook összes tulajdonságát megismerhetjük, még akár játékra is használhatjuk okos füzetünket. Ha szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, akkor irány a Youtube, ahol rengeteg rejtett és hasznos tulajdonságot mutatnak be a tapasztaltabb felhasználók: 

https://www.youtube.com/results?search_query=rocketbook+hacks

Minden Rocketbook az USA-ban készül újrahasznosított anyagból, a hozzáadott, újratölthető tollak Japánban, de a szintén hozzáadott mikroszálas törlőkendők is abszolút prémium hatást képviselnek.

Egy hasznos tipp a végére: el ne felejtsd, hogy csak nedves mikroszálas ronggyal letörölhető vízbázisú tollal használd a Rocketbook okos füzeteket.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, akkor pécsi üzletünkben ki is próbálhatod, és ha tetszik akkor meg is tudod vásárolni most bevezető 11 000 Ft-os áron. 

7624 Pécs, Garay u. 31.  |  www.bsitszerviz.hu  |  info@bsitszerviz.hu  |  + 36306818121