+36306818121 info@bsitszerviz.hu

Nem biztonságos többé a Windows 7 használata

Már 2, 2020

megbízható | telepítés | váltás | veszély | windows 10 | windows7

Nem biztonságos többé a Windows 7 használata – ideje Windows 10-re váltani!

Microsoft – a Windows operációs rendszerek gyártója – a garantált tíz év támogatás után 2020. január 14-én beszüntette a Windows 7 hivatalos támogatását. Mit jelent ez a felhasználóknak? 

  • Nincs több technikai segítségnyújtás.
  • Nincs több szoftverfrissítés.
  • Nem biztosított többé a naprakész vírusvédelem. 

Váltson könnyen, gyorsan és megbízhatóan Windows 10 operációs rendszerre! Bízza ránk a telepítését!

Ez azt jelenti, hogy Windows 7 operációs rendszerrel nem fog működni az asztali PC-je, laptopja?

Működni fog, viszont a Microsoft nem kínál további biztonsági frissítéseket vagy javításokat, sem technikai támogatást bármilyen felmerülő probléma esetén – ezzel nagyobb veszélynek kitéve a számítógépet a (zsaroló) vírusok és más rosszindulatú programok ellen, amik akár több hónapig is gyűjthetik a személyes adatokat mielőtt végleg használhatatlanná tennék az asztali PC-jét vagy laptopját.

Kötelező Windows 10 operációs rendszerre váltanom?

Nem kötelező Windows 7 operációs rendszerről Windows 10-re váltani, de erősen javasolt, hogy biztonságban tartsa az Ön és környezetében élők vagy dolgozók számítógépét. Tudniillik, egy védelem nélkül működő asztali PC vagy laptop végigfertőzhet egy egész munkahelyi vagy otthoni hálózatot. Vírusvédelem és biztonsági frissítések nélkül azért is különösen veszélyes egy Windows 7 alatt futó számítógépet működtetni, mivel a rosszindulatú programok jelentős része a Windows eszközöket célozza meg.

Milyen extra védelmi tulajdonságai vannak a Windows 10-nek?

A Windows 10 már számos beépített biztonsági eszközzel rendelkezik: a Windows Defender Antivirus védelmet nyújt a rosszindulatú programokkal és a kémprogramokkal szemben, amelyek emaileken, megbíztatatatlan forrásból származó (például torrent) szoftvereken vagy egyéb, nem megbízható oldalakon keresztül juthatnak be a védelem nélkül működő rendszerekbe. Továbbá a Windows Hello arcfelismerő és ujjlenyomat olvasó tulajdonságának segítségével jelszó nélkül léphet be a készülékeibe. Ha pedig elvesztené vagy ellopnák a számítógépét, akkor a Find My Device (“Találd meg a készülékem”) funkció segítségével könnyen zárolhatja a PC-jét az illetéktelen betolakodók elől, sőt egy térképen jelzi is, hogy merre jár éppen az eszköze.

Extra, tökéletes védelmet szeretne a PC-jére?

Olvasta már a világ legjobb vírusirtójának is megválasztott, Bitdefenderrel kapcsolatos blog bejegyzésünket? Ha még nem, akkor valószínűleg azt sem hallotta, hogy a tavalyi évben közel 1,2 milliárd személyes, banki és közösségi információ szivárgott ki világszerte a nem megfelelően megválasztott vírusvédelem, vagy annak teljes hiányának következtében. 

//Itt tudja elolvasni a cikket//

Megbízható operációs rendszer a Windows 10?

Az elérhető legmegbízhatóbb. Nem véletlen, hiszen a hatékonysága, gyorsasága, teljesítménye teszi jelenleg a legtöbb végfelhasználó által választott operációs rendszerévé, az immár 5. éve elérhető Windows 10-et. 

Működni fog az asztali PC-men, laptopomon a Windows 10? 

A boltokban megvásárolható asztali PC-k, laptopok szinte mindegyikére telepíthető a Windows 10 legújabb verziója. Ha most készül új számítógépet venni, akkor kérdezze meg az eladóját a telepíthetőségével kapcsolatban, ha pedig meglévő számítógépénél szeretne megbizonyosodni, akkor keresse fel a Microsoft hivatalos oldalát IDE kattintva, vagy hozza be hozzánk és mi perceken belül ingyenesen felmérjük.

A Windows 7-en lévő adataimat átmenthetem Windows 10-re?

Igen. A Windows 7-ről való Windows 10-re való áttérés következtében nem törlődnek az adataink. Természetesen van lehetőség az összes adat törlésére is.

Váltson Windows 10 operációs rendszerre még ma és védje meg PC-jét, laptopját a vírusoktól vagy a kártevő programoktól! Kérjen szakszerű telepítést szervizünkben!

A Windows 8.1 operációs rendszert hivatalos támogatása 2023 januárjában jár le, a Windows 10 legújabb verziójának kiterjesztett támogatása pedig 2025-ig várható.

7624 Pécs, Garay u. 31.  |  www.bsitszerviz.hu  |  info@bsitszerviz.hu  |  + 36306818121